مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا گفت: نیاز ارزی ما به ازای هر دستگاه ربات جراحی سینا حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است اما برای همین مقدار ارز هم نتوانستهایم ثبت سفارش کنیم.
علیرضا میرباقری مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا در گفتوگو با خبرنگار درمانا اظهاراتی را مطرح کرد که اهم آنها به شرح زیرند:
- مشکلات مربوط به توسعه ربات جراحی سینا همان مشکلات عمومی کشور هستند که همه تولیدکنندگان با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
- مهمترین مشکل مربوط به فرایند ثبت سفارش در وزارت صمت است که منِ تولیدکننده، ۱.۵ سال است نتوانستهام به دلیل قوانین دست و پاگیر و به بهانههای مختلف، ثبت سفارش انجام دهم.
- باعث تاسف است که تجهیزات وارداتی میتوانند ثبت سفارش کنند و بعضا ارز یارانهای هم بگیرند و برخی موسسهها و ارگانهای دولتی هم به آنها کمک کنند اما تولیدکننده نتواند قطعات و مواد اولیه خود را ثبت سفارش کند. این بزرگترین معضل ماست. ۵ درصد ارزش محصول ما وارداتی است اما همان ۵ درصد حدود ۱۰۰ درصد مشکلات ما را تشکیل میدهد.
- نیاز ارزی ما به ازای هر دستگاه ربات جراحی سینا حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است اما برای همین مقدار ارز هم نتوانستهایم ثبت سفارش کنیم. بهانههای مختلفی هم برای عدم ثبت سفارش میآورند. یکبار میگویند برنامه تولید را اول سال اعلام نکردید یکبار میگویند با این کدها نمیشود الان ثبت سفارش کرد و ... آنقدر تولیدکنننده را گرفتار میکنند که خسته شود و رها کند.
- با ارگانها و مسوولان که صحبت میکنیم به ما توصیه میکنند که قاچاق کنید! راهی برای ثبت سفارش تولیدکننده باز نیست.
- با وجود اینکه تجربه رگولاتوری در حوزه رباتهای جراحی در کشور وجود نداشته اما اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو به تیم ما اعتماد و با ما همکاری و همراهی کرده است. اداره کل خوب کار کرده و مجوز مطالعات بالینی را راحت به ما دادند. گرفتاریهای ما خارج از اداره کل بوده است. از مهندس شاهمرادی تشکر میکنم چون در دوران مسوولیتشان، خوب از ما حمایت کردند.