دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 5 May 2025
رئیس‌ دهمین‌ کنگره مشترک قلب‌ و عروق ایران با ابراز نگرانی‌ از سرعت‌ بالای‌ شیوع بیماری‌های‌ قلبی‌ در ایران نسبت‌ به‌ میانگین‌ جهانی‌ گفت: در حال حاضر بیش‌ از ۲۲۰ جراح قلب‌ در کشور مشغول به‌ فعالیت‌ هستند.
۶۵۹ دستگاه آنژیوگرافی‌ در کشور فعال است
به گزارش درمانا، فریدون نوحی‌ رئیس‌ دهمین‌ کنگره مشترک قلب‌ و عروق ایران در مراسم‌ افتتاحیه‌ این‌ رویداد علمی‌ با قدردانی‌ از حضور گسترده متخصصان و صاحب‌نظران حوزه قلب‌ و عروق اظهار کرد: دسترسی‌ به‌ خدمات درمانی‌ قلب‌ و عروق در کشور به‌ سطح‌ قابل‌ قبولی‌ رسیده است.

وی افزود: بیماری‌های‌ قلبی‌ و عروقی‌ در صدر شایع‌ترین‌ علت‌ فوت در دنیا و همچنین‌ کشور ما ایران، است‌. براساس آمارهای‌ بین‌المللی‌، تعداد مرگ‌های‌ ناشی‌ از این‌ بیماری‌ها از ۱۳ میلیون نفر در سال ۲۰۰۴ به‌ بیش‌ از ۲۱ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ افزایش‌ یافته‌ و اکنون حدود ۳۱ درصد از کل‌ مرگ ومیرها در جهان را به‌ خود اختصاص می‌دهند.

نوحی‌ با ابراز نگرانی‌ از سرعت‌ بالای‌ شیوع بیماری‌های‌ قلبی‌ در ایران نسبت‌ به‌ میانگین‌ جهانی‌ خاطرنشان کرد: حدود ۲۵ درصد جمعیت‌ کشور مبتلا به‌ چاقی‌، ۳۲ درصد فاقد فعالیت‌ بدنی‌ کافی‌ و نزدیک‌ به‌ ۶۰ درصد دارای‌ اضافه‌ وزن هستند. همچنین‌، شیوع سندروم متابولیک‌ در زنان به‌ ۲۵ درصد و در مردان به‌ ۱۷ درصد رسیده و حدود ۱۰ درصد جمعیت‌ نیز با دیابت‌ دست‌ و پنجه‌ نرم می‌کنند.

وی‌ با اشاره به‌ پیشرفت‌ چشمگیر منابع‌ و تجهیزات در حوزه زیرساخت‌های‌ درمانی‌ قلب‌ و عروق کشور گفت‌: در سال ۲۰۰۴ تنها ۷۹ دستگاه آنژیوگرافی‌ در کشور فعال بود در حالی‌ که‌ این‌ رقم‌ اکنون به‌ ۶۵۹ دستگاه افزایش‌ یافته‌ است‌. همچنین‌ تعداد مراکز جراحی‌ قلب‌ از ۴۱ به‌ بیش‌ از ۱۰۰ مرکز و مراکز آموزش کاردیولوژی‌ از ۸ به‌ ۳۱ مرکز افزایش‌ یافته‌اند. در حال حاضر بیش‌ از ۲۲۰ جراح قلب‌ در کشور مشغول به‌ فعالیت‌ هستند.

نوحی‌ افزود: اگرچه‌ برخی‌ استان‌ها از خدمات پیشرفته‌تری‌ بهره مند شده‌اند اما هنوز در برخی‌ نقاط کشور نیاز جدی‌ به‌ توسعه‌ و تقویت‌ خدمات قلب‌ و عروق وجود دارد. خوشبختانه‌ امروز روش‌های‌ درمانی‌ پیشرفته‌ که‌ در جهان انجام می‌شود در ایران نیز قابل‌ ارائه‌ است‌. برای‌ نمونه‌، تنها در انستیتو قلب‌ و عروق شهید رجایی‌ طی‌ سال گذشته‌ بیش‌ از ۱۸۰۰ عمل‌ جراحی‌ عروق کرونر، ۱۰۰۰۰ مورد آنژیوگرافی‌، ۷۷۱ مورد PPCI و ۳۶۷ مورد تعبیه‌ دریچه‌ آئورت از طریق‌ کاتتر (TAVI) و ۴۸۸ مورد خدمت‌ EPS انجام شده است‌.

وی‌ با اشاره به‌ ثبت‌ بیش‌ از ۲۴۷ هزار خدمت‌ تخصصی‌ قلب‌ و عروق در سال گذشته‌، گفت‌: این‌ حجم‌ از خدمات تاثیر بسزایی‌ در کاهش‌ مرگ و ناتوانی‌ ناشی‌ از بیماری‌های‌ قلبی‌ داشته‌ است‌. با این‌ حال، تنها توسعه‌ خدمات درمانی‌ کافی‌ نیست‌ و اقدامات پیشگیرانه‌ باید به‌ شکل‌ فراگیر، ساختاریافته‌ و مستمر در دستور کار قرار گیرد.

رئیس انستیتو آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی با تاکید بر نقش‌ بنیادین‌ سلامت‌ در توسعه‌ پایدار کشور، گفت‌: لازم است‌ نحوه شیوه زندگی‌ مردم تغییر کرده و از زندگی‌ ماشینی‌ دور شویم‌. همچنین‌ باید بیشترین‌ توجه‌ خود را به‌ سلامت‌ داشته‌ باشیم‌ زیرا سلامت‌، زیربنای‌ سایر بخش‌های‌ توسعه‌ است‌. بدون سلامت‌، سایر امکانات و ظرفیت‌ها نیز کارکرد و ارزش خود را از دست‌ خواهند داد.
منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده