دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 5 May 2025
طرح بیوایمپلنت کرمانشاه از طرح‌های مهم صنعتی است که اجرای آن در جریان سفر رهبری به این استان در سال ۱۳۹۰ مصوب شد و حالا پس از گذشت حدود ۱۴ سال و فراز و نشیب‌های بسیار قرار است در ماه جاری با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری افتتاح شود.
طرح بیوایمپلنت کرمانشاه تا پایان ماه جاری با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح می‌شود
به گزارش خبرنگار درمانا، طرح بیوایمپلنت کرمانشاه که در سال ۱۳۹۱ کلنگ‌زنی شد، ابتدا با مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به میزان ۴۰ درصد، بنیاد تعاون ناجا به میزان ۴۰ درصد و شرکت خصوصی همانندساز بافت کیش به عنوان صاحب دانش فنی به میزان ۲۰ درصد کلید خورد اما در ادامه به دلیل مشکلات و اختلافات پیش آمده، در سال ۱۴۰۱ ایدرو به شرکت خصوصی کمک کرد تا بتواند سهام بنیاد تعاون ناجا را بخرد و در حال حاضر ایدرو ۴۰ درصد و شرکت همانندساز بافت کیش ۶۰ درصد در این طرح سهم دارند.

روند بسیار کند اجرای این طرح بارها انتقادات رسانه‌ها را برانگیخت. این در حالیست که دانش فنی و محصولات این طرح تا پیش از این فقط در شرکت همانندساز بافت کیش وجود داشته است و در واقع طرح بیوایملپنت کرمانشاه دومین سایت تولیدی در نوع خود در کشور بعد از کیش است.

در فروردین ماه سال جاری محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهوری در جریان سفر به کرمانشاه، از طرح بیوایملپنت کرمانشاه بازدید کرده و گفت که این طرح به زودی افتتاح خواهد شد.

در جریان این بازدید، اعلام شد که طرح بیوایمپلنت کرمانشاه با سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریال اجرا شده و در این طرح ۱۰۰ نفر مشغول به کار شده‌اند. همچنین ظرفیت تولید سالانه این طرح یک میلیون و ۵۰۰ هزار سی‌سی آلوگرافت استخوانی و ۲۵۰ عدد قلبی و عروقی اعلام شد.

در نشستی خبری که روز ۱۴ اردیبهشت ماه در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) برگزار شد، معاون توسعه صنایع پیشرفته این سازمان خبر داد که طرح بیوایمپلنت کرمانشاه تا پایان ماه جاری با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح می‌شود.

حمید بازارگان افزود: یک کارخانه دیگر بیوایمپلنت نیز در شمس آباد تهران تکمیل شده و از حدود یک سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

همچنین مدیرعامل شرکت دانش بافت البرز (شرکت مشترک ایدرو و همانندساز بافت کیش) در این نشست خبری با اشاره به اینکه بازار پزشکی بازساختی در دنیا رو به رشد است و تنها معدودی از کشورها در جهان از جمله ایران دانش فنی تولید بیوایمپلنت‌های انسانی را دارند، افزود: ما در شرکت دانش بافت البرز سبد کاملی از محصولات آلوگرافت شامل انواع آلوگرافت‌های استخوانی، تاندون و لیگامان و بیوایمپلنت قلبی و عروقی را در اختیار داریم که در جراحی‌های مختلف قابل استفاده هستند. خوشبختانه تا امروز هیچ موردی از شکست در محصولات شرکت مشاهده نشده و ایران جزو کشورهای خوشنام در این حوزه است.

سعید نظری با اشاره به اینکه فقط پنج کشور آمریکا، آلمان، اسپانیا، هند و ایران چنین سبد کاملی از محصولات آلوگرافت را دارند، عنوان کرد: ارزش بازار جهانی آلوگرافت بالغ بر ۴.۲ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و ما علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، توان صادرات هم داریم. در این راستا به اهدای بافت نیاز داریم و باید علاوه بر ترویج فرهنگ اهدای عضو، فرهنگ اهدای بافت هم در کشور ترویج شود چرا که بافت‌های اهدایی در واقع ماده اولیه موردنیاز برای فعالیت کارخانه‌های بیوایمپلنت هستند.

او با بیان اینکه رشد سالانه مصرف محصولات آلوگرافت در ایران ۲۰ درصد برآورد می‌شود، اظهار کرد: اینکه سران سعودی در حوزه محصولات آلوگرافت به جای مراجعه به آمریکایی‌ها به محصولات ایرانی مراجعه کرده‌اند، نشان‌دهنده قدرت کشور در این صنعت است و اگر سازمان پزشکی قانونی بتواند بافت‌های موردنیاز ما را تامین کند توان تولید بالایی داریم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده