مسوول سابق پیگیری و هماهنگکننده امور رونق تولید و تسهیل کسبوکار در سازمان غذا و دارو گفت: مشکل صنعت تجهیزات پزشکی این است که به آن به عنوان یک صنعت استراتژیک نگاه نمیشود، این در حالیست که همه در دوران کرونا متوجه اهمیت این صنعت شدند.
به گزارش خبرنگار درمانا، آصف مهدوی اردکانی در یک برنامه تلویزیونی با عنوان "چالشها و راهکارهای صنعت تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۴" با اشاره به اینکه متاسفانه مدیریتها در ایران سلیقهای است، افزود: به عنوان مثال سازمان برنامه و بودجه که شناخت چندانی از کالاهای سلامتمحور ندارد، در سالهای ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در بسیاری از موارد به صورت شتابزده و بدون هماهنگی با وزارت بهداشت، حقوق گمرکی این کالاها را تعیین و برای تصویب به هیات دولت ارسال کرد. در مواردی حقوق گمرکی یک کالا باید یک درصد تعیین میشد اما چهار درصد تعیین شد. در نتیجه برخی شرکتها دچار مشکل شدند و هزینه هزینه تامین و تولید برخی کالاها افزایش یافت. در مورد تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده نیز همین مشکل رخ داده است.
وی گفت: با تغییر مدیریتها نباید خللی در امور رخ دهد. در هیچ کجای دنیا نهادها و سازمانهای دولتی شخم زده نمیشوند. متاسفانه مدت زمان مدیریت در وزارت بهداشت کم شده و این یک آسیب است. تا یک مدیر با کار آشنا میشود، تغییر میکند. در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مدیریت دو ساعته و یک ماهه هم داشتیم! بیشترین میزان تغییر و تحول در وزارت بهداشت است که یک آسیب بزرگ است.
به گفته وی، صادرات تجهیزات پزشکی کشور طی چند سال اخیر کمتر از ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار بوده است.