رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، با اشاره به نامه پیشنهادی برای لغو ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل، نکاتی را مطرح کرد.
به گزارش درمانا، علیرضا چیذری گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی و ملزومات پزشکی، شعار رهبری را سالها است عمل میکنیم به این صورت که کالایی که تولید مشابه داخل داشته باشد در گروههای مختلف دستهبندی میشود، گروهی که نیاز داخل را فراهم کند در گروه T۱ است و اصولاً مجوزی برای واردات کالای مشابه تولید داخل داده نمیشود.
وی افزود: چنانچه کالایی کیفیت داشته باشد ولی تولیدش مکفی نباشد با پایش های دقیقی که اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت انجام میدهد به آن کالا بر حسب نیاز بازار که تولید داخل کفاف را نمیدهد، اجازه ورود محصول آن هم با نظارت کامل و به صورت قطره چکانی میدهد.
چیذری ادامه داد: کالاهایی که در گروه T۳ و T۴ هستند به هیچ عنوان اجازه واردات به آنها داده نمیشود چون تولید داخل کیفی و مکفی دارند مگر اینکه این کالاها دچار کمبود شوند که سازوکارهایی در وزارت بهداشت وجود دارد که این کالاها را فراخوان میکند، مثل فراخوانهایی که در دارو و تجهیزات پزشکی مشاهده میکنید و این کالاها به فوریت در اختیار بیمار قرار میگیرد.
رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، در واکنش به لغو ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل، گفت: باید به فرمایشات حضرت آقا همیشه توجه کرد که فرمودند مبادا بیمار غیر از رنج بیماری متحمل رنج دیگری هم شود، این برای ما و همکاران ما همیشه سرلوحه است و مسئله حفظ سلامت و حفظ جان قطعاً با خودرو و کالای لوکس متفاوت است.
وی در همین راستا تاکید کرد: پیرامون صحبتهایی که حضرت آقا بارها بر تسکین آلام بیماران فرمودند و طرح سلامت که به توصیه ایشان و قانون برنامه هفتم توسعه رسیده این مسئله در سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی همیشه سرلوحه قرار داده شده است. ما در بین صنایع تقریباً کمترین واردات تولید کالای مشابه داخل را داریم، چون همکاران تولید کننده من آنچه تولید میکنند خصوصاً در کالای مصرفی زیر شدیدترین نظارتها و سختگیرانه ترین استانداردها است و از کیفیت واقعاً جهانی برخوردار است.
رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، ادامه داد: البته در برخی تجهیزات پزشکی ممکن است شیطنتهایی رخ بدهد که به دلیل انحصاری شدن بازار و اینکه بازار را تحویل یک نفر داده اند و آن یک نفر رقیبی ندارد یا اگر دارد آن هم شرکت خودش است که به نام خودش شرکت زده و کالای خودش را با رنگ و برند دیگری تولید میکند و با همدیگر هماهنگ میشوند و بازار را به کنترل خودشان در میآورند. اینجا حتماً رگولاتور و سیاستگذار به نفع مصرف کننده و بیمار وارد کار میشود و قطعاً از ابزارهای نظارتی و تنظیم بازار استفاده میکند و اجازه ورود محدود کالا برای توازن را میدهد.
چیذری افزود: به هر حال یکی از ولایتمدارترین ادارات در بین تولیدکنندهها، اداره کل تجهیزات پزشکی است که واقعاً افتخار میکنم در این صنف هستم و همکاران بسیار همراه، زحمتکش و بزرگی داریم. اداره کل تجهیزات پزشکی هم در جایگاه رگولاتور حتماً وظیفه تنظیم بازار را دارد، فارغ از اینکه کالا وارداتی است یا تولید داخل. اصل کار تنظیم بازار است چون جان انسانها و رعایت منویات حضرت آقا است.
رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، گفت: قطعاً در کالایی که تولید داخل مکفی و کیفی داشته باشیم سالها است بر اساس طبقه بندیهای T۲، T۱، T۳ و T۴، اجازه واردات داده نمیشود.